Spaniens hjärta


27.3.2020 - 2.4.2020


fredag - torsdag


7 dagar

Spaniens hjärta


27.3.2020 - 2.4.2020


fredag - torsdag


7 dagar

rundresa bland genuin spansk kultur, konst och vin i Madrid, Rioja och Baskien.

Madrid, Europas näst högst belägna huvudstad efter Andorra La Vella. Puerta del Sol, ”Solporten”, är stadens och Spaniens mittpunkt. Här finns världens mest kända konstmuseum, El museo del Prado, eller det mer moderna Museo Reina Sofia, med Picassos berömda och största målning, Guernica. För den sportintresserade är ett besök på Real Madrids stadion, Santiago Bernabéu, ett alternativ. Madrid sover aldrig och när som helst på dygnet hittas öppna restauranger och barer. Att slinka in på en tapasbar och välja bland de små rätterna är en upplevelse! Ett besök på ett av stadens flamencoställen för att uppleva spansk passion i både musik och dans ingår i resan.

Baskien sträcker sig från norra Spanien och in över gränsen till Frankrike. Det franska Baskien och det spanska Baskien förbinds genom ett eget språk, baskiska, och en egen kultur som är rik på traditioner. Vi upptäcker Bilbao som har gått från att vara en ruffig hamnstad till att bli ett populärt och trendigt resmål. Guggenheimmuseet, som invigdes 1997, har gjort mycket för att förändra bilden av staden. Vi besöker även den exklusiva kuststaden San Sebastian. Den vinintresserade får sitt lystmäte här då vi kommer att besöka det världsberömda vindistriktet Rioja samt prova det intressanta lokala Txakolivinet.


Flyg med Finnair till Madrid och hem från Barcelona. Njut av den fartfyllda tillvaron i Spaniens vackra huvudstad Madrid och fortsätt denna spännande resa via La Rioja till landskapet Baskien. Vi bor två nätter i Madrid och tre nätter mitt i Bilbao. Resan avslutas med en övernattning nära flygplatsen i Barcelona.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR:
Från Österbotten 1.590 €
Från Helsingfors 1.500 €

Enkelrumstillägg 340 €

I priset ingår:
+ Finnairs reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 6 frukost, 5 middag varav en tapasmiddag med dryck och flamencodans
+ Besök på vingård, vinprovning och lunch
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledares tjänster
+ Lokalguide i Madrid och Bilbao

I priset ingår inte:
- Frivilliga utflykter
- Övriga måltidsdrycker
- Reseförsäkring

 Bra att veta:
* Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs
* Se över ditt försäkringsskydd genast när du bokar resan
* Valuta under hela resan är Euro
* Flygtider bekräftas i infobrevet