Sommar & bad i Jurmala


21.7.2021 - 25.7.2021


onsdag - söndag


5 dagar

Sommar & bad i Jurmala


21.7.2021 - 25.7.2021


onsdag - söndag


5 dagar

SOMMARRESA MED STRANDHÄNG I Jurmala. Bekväma restider.

Den perfekta kurorten med relax och spa för semesterfirare årets alla dagar. Endast 30 minuter från storstadspulsen i Riga väntar Jurmalas charmiga badorter. Milslånga sandstränder, färggranna trähus och restauranger med havsutsikt. Lettlands Riviera är ett säkert kort för en avkopplande semester.

Vi bor på Jurmala Spa Hotel - ett modernt spahotell som lockar resenärer året om. Till Lettland kommer vi bekvämt från Helsingfors med Tallink Isabelle. 

I resans pris ingår en stadsrundtur i Riga, Lettlands huvudstad. Den gamla stadskärnan är på grund av sin enhetliga jugendarkitektur upptagen på UNESCO:s världskulturarvlista. För stadsrundturen anlitar vi en lokalguide för största lokalkännedom och sann hembygdskänsla.

DEN NORRA RIVIERAN
Jurmala kallas ofta för ”den norra rivieran”. Precis som kustområdet Vidzeme nordost om Riga, bildades Jurmala genom att flera äldre fiskebyar och badorter förenades. I likhet med den franska Rivieran gav öppnandet av en järnvägslinje under det sena 1800-talet, som idag löper genom hela Jurmala och rakt igenom centrum, ett större antal besökare till området och hjälpte spakulturen att blomstra.

STADENS SKOGAR OCH SANDDYNER - NATURLIG AROMATERAPI
Jurmala är en av få städer i Europa där du inte bara andas frisk havsluft, utan också kan njuta av den naturliga aromaterapi som tallskogarna ger. En tredjedel av stadens yta är täckt av skog och på många platser är stranden dold bakom tallbevuxna sanddyner.

JOMAS IELA - DALAR AV SAND
Jomas iela är hjärtat av Jurmala. Semesterfirare fyller stadens huvudgata varje sommar och det sägs att det var här som Jurmala började. När Jumala fortfarande mestadels bara var stora sandvidder blåste vinden fram och tillbaka och skapade en serie av sanddyner och dalar. På lettiska kallas sådana för dal joma, och huvudgatan, som numera heter Jomas iela, formades längs en av dessa dalar.

DEKORATIVT MED TORN OCH VERANDOR
Träarkitekturen är ett av de utmärkande dragen i Jurmala, i synnerhet de pittoreska hemmen med dekorativa små torn och inglasade verandor. Trä valdes som byggnadsmaterial för spahusen redan i mitten av 1800-talet, när sommarens semesterfirare började fly staden för att koppla av i Jurmala.

JURMALAS SOLNEDGÅNGAR
Det är omöjligt att beskriva Jurmalas solnedgångar – man måste uppleva dem. Faktum är att det har blivit något av en ritual att njuta av solnedgången. För det första är den ena solnedgången aldrig den andra lik i Jurmala.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
509€ från Österbotten

199 € barn under 5 år 
(utan egen bädd)

259 € barn 5-11 år 
(i extra bädd)

från Helsinfors:
rabatt -15 €/person

Enkelrumstillägg: 200 €

I priset ingår
+ Färjbiljetter H:fors-Riga t/r
+ Hyttplats Helsingfors-Riga
+ Logi i dubbelrum/ -hytt
+ 4 frukost
+ Stadsrundtur i Riga med lokal guide
+ Bussresan i luftkonditionerad
   turistbuss
+ Reseledarens tjänster
(ingen reseledare på plats i Jurmala)

I priset ingår inte
- Övriga måltider
- Eventuella extra inträden
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU identitetskort
   behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd

Om en förälder/vuxen reser tillsammans med två barn, 5-11 år räknas ett barn i vuxenbädd och det andra barnet i extrabädd och får motsvarande rabatter.