Ruskaresa till Lappland


18.9.2021 - 22.9.2021


lördag - onsdag


5 dagar

Ruskaresa till Lappland


18.9.2021 - 22.9.2021


lördag - onsdag


5 dagar

upplev stillheten, lugnet och naturen i finska lappland. logi vid Urho Kekkonens nationalpark. Möjlighet till vandring.

Klara älvar och glittrande vatten lockar om somrarna till sig fiskare, guldvaskare, paddlare och dem som sysslar med forsränning och båtliv. Vandra på lättframkomliga och välmärkta leder och lyssna på lugnet i naturen i fjällandskapen i Enare-Saariselkä, prova fiskelyckan i en vildmarksälv och vaska guld tillsammans med en erfaren guldgrävare. 
Man hitttade guld på Saariselkäområdet första gången år 1865. Den egentliga guldruschen till Ivalojoki skedde år 1870. Då byggdes också Ivalojokis Kultala, eller Kronans station, för övervakning av guldgrävningen och guldhandeln. På området arbetade som mest upp till 350 personer. Senare, i början på 1900-talet, fann man guld också i Tankavaara och Lemmenjoki.

Den första inkvarteringsföretaget på området, dvs. värdshuset i Laanila, blev klart år 1912, men tyskarna förstörde det under andra världskriget. Landsvägen till Ivalo blev färdig år 1914. På fjället Kaunispääs topp uppfördes en timmerstuga på 1950-talet. På den tiden började också den regelbundna flygtrafiken till Ivalo flygfält. På 1960-talet kom byggandet i gång på allvar och i dag hör Saariselkä till de kändaste och populäraste turistcentren i Finland.

Saariselkä har genomkorsats av den gamla Ruijaleden (Finnmarksleden) som gick från Bottenhavet över Saariselkä ända fram till Finnmarken vid Norra Ishavet. Förutom befintliga renstigar och gamla färdrutter har man under årtiondenas lopp anlagt markerade vandringsleder och naturstigar för friluftsbruk.

Saariselkäområdet har varit ett viktigt rekreationsområde redan under många årtionden. Urho Kekkonens nationalpark och ödemarksområdena i Lappland är betydande dragplåster i området och har gjort området bättre känt. De vidsträckta naturskyddsområdena erbjuder mångsidiga möjligheter till friluftsliv under alla årstider; längs markerade leder eller preparerade skidspår eller mera fritt med hjälp av karta och kompass.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 845 €
Enkelrumstillägg: 180 €

I priset ingår
+ Logi i dubbelrum
+ 4 frukost, 2 lunch, 4 middag
+ Utflykter och inträden enligt programmet
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden

Bra att veta
* Se över ditt försäkringsskydd

Resenärer från södra Finland, ta kontakt för anslutning.