Passionsspelen med Rhendalen och Alsace (Garanterad avgång!)


18.5.2020 - 23.5.2020


måndag - lördag


6 dagar

Passionsspelen med Rhendalen och Alsace (Garanterad avgång!)


18.5.2020 - 23.5.2020


måndag - lördag


6 dagar

Passionspelen i Tyska Oberammergau med Rhendalen, Franska vindistriktet Alsace, Schwarzwald och Bodensjön!

2002 bestämde sig UNESCO:s kommitté för världskulturarv att ta upp kulturlandskapet längs Rhen mellan Bingen, Rüdesheim och Koblenz på sin lista. I motiveringen angav man, att det rörde sig om "ett kulturlandskap av stor mångfald och skönhet" samt att "landskapet uppvisar en ovanlig rikedom av kultur och associationer av både historiskt och konstnärligt slag". "Sitt speciella utseende har mellersta Rhendalen att tacka dels flodlandskapets naturliga utformning för, dels påverkan genom människan."
Sedan två årtusenden utgör mellersta Rhendalen en av de viktigaste trafiklederna för det kulturella utbytet mellan Medelhavsregionen och norra Europa.

Vinregionen Alsace tilltalar alla som uppskattar byar med många blommor, pittoreska små gränder med korsvirkeshus, och branta sluttningar med vinrankor där de lokala druvorna frodas.
Alsace, som ligger på gränsen mellan två länder, har alltid haft ett strategiskt läge och ofta växlat mellan att tillhöra Tyskland eller Frankrike. De många borgarna dominerar vingårdarna och vittnar om regionens händelserika förflutna. Alsace vinväg erbjuder en resa genom historien mellan kända ruiner och renoverade monument.
I de flesta vinregioner finner man vingårdarna utanför byarna men i Alsace ligger vinkällarna i säkert förvar innanför de befästa stadsmurarna. Det skyddade dem från angripare och gjorde det möjligt att reservera marken till vinstockarna. Vinhusen har en unik arkitektur. Man går in genom en stor dekorerad port som öppnar in mot en innergård som tjänar de olika byggnaderna. De bidrar till Alsace-byarnas stora charm..

Ett av resans huvudmål: Bernadottes blomsterö Mainau i Bodensjön. En underbar park, en mångsidig trädgårdsanläggning, omväxlande och överraskande. Här samsas storskalighetens överflöd med behagen i de små detaljerna. Och allt har stor chans att komma till besökarens medvetande, eftersom vi ägnar flera timmar åt besöket. Blomsterarrangemang, den för våren unika tulpanängen, exotiska jätteträd, det vackra slottet; här finns mycket att beundra. Fjärilshuset är en annorlunda upplevelse. Missa inte orkidéhuset bakom kyrkan.

Mitt under det 30-åriga kriget, efter svenskarnas plundringar 1632 härjades byarna i Bayern av pesten, ”den svarta döden”. I sin förtvivlan lovade invånarna i Oberammergau att – om deras by framgent skonades – vart tionde år uppföra ett spel till minne av Jesu Kristi lidande. Efter detta beslut sägs att ingen ytterligare församlingsbo avled i pesten.
I tvåhundra år förblev passionsspelen en lokal angelägenhet men från och med 1850 hade spelen uppnått ett sådant rykte att de – då som nu – samlade besökare från hela världen. Spelen i Oberammergau uppförs år 2020 för fyrtioandra gången.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Pris vuxen EUR
från Österbotten 1.850 €
från Helsingfors 1.760 €
Enkelrumstillägg: 235 €


I priset ingår
+ Finnairs reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 5 frukost, 2 lunch, 5 middag
+ 2 vinprovningar
+ Inträde till Mainau
+ Biljett till Passionsspelen (kat. 2)
+ Engelskspråkig textbok
+ Turistskatt
+ Tillgång till offentlig transport i Oberammergau
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledares tjänster


I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Övriga inträden
- Reseförsäkring


Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs
* Se över ditt försäkringsskydd genast när du bokar resan
* Valuta under resan är i huvudsak EUR. Bank- och kreditkort accepteras allmänt
* Flygtiderna bekräftas i infobrevet någon vecka innan resan
* Förskottsbetalningen är undantagsvis 500 € per person