Maggioresjön och Piemonte - Nyinsatt resa!


14.4.2020 - 20.4.2020


tisdag - måndag


7 dagar

Maggioresjön och Piemonte - Nyinsatt resa!


14.4.2020 - 20.4.2020


tisdag - måndag


7 dagar

"La Bella Italia!" Mycket bekväma flygtider med FinnaiR till Milano Malpensa, som vanligt möter OT-bussen på plats! Reseledare: Ulla Sjöström

Den majestätiskt vackra alpsjön Lago Maggiore är Italiens näst största sjö. Här är det lugnare atmosfär än vid de andra sjöarna. Hit åker man för att njuta av den bedårande vackra naturen och den lugna atmosfären längs promenaderna vid sjöns stränder. Klimatet vid sjön är milt och genom århundraden har parker och exotiska trädgårdar anlagts och frodats.
Sjön har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr tittar den in i Schweiz. Västsidan är den livligaste med många hotell och restauranger i orter som Arona och Pallanza. Den fashionabla semesterorten Stresa är sjöns metropol och har sett många kända filmstjärnor, artister, regenter och överklass som sina gäster. Här bor vi på ett fyrstjärnigt hotell vid sjön.

Isola Bella
En dag ägnar vi åt en båtresa på sjön med de Borromeiska öarna som mål. Vi gör ett längre stopp på ön Isola Bella, där vi i får gott om tid att upptäcka det sevärda Palazzo Borromeo med några mycket speciella rum. Den fantastiska terrasserade trädgården är också väl värd en ordentlig rundvandring. Här går vi i fotspåren av många kända besökare som exempelvis Napoleon med fru.

Piemonte i nordvästra Italien är känt för sina stora viner, nebbiolodruvans Barolo och Barbaresco, kungen och drottningen av viner, men också för den söta muscatdruvans mousserande viner från Asti, grappa och en rad andra produkter. Den exklusiva vita tryffeln lockar avsmakare från hela världen.
Gastronomin i Piemonte erbjuder också matupplevelser utöver det vanliga, med ett flertal restauranger belönade med stjärnor i Guide Michelin och Slow Food. Det var här i trakterna Slow Food-rörelsen startades 1986. Idag är den verksam i 150 länder och har sitt säte i Bra. Medeltidsstäder och byar bland gröna vinkullar charmar besökaren i det område där Italiens enande en gång inleddes.
Under vår resa besöker vi flera trevliga små vinorter som Barolo och La Morra, vi provar viner på vinslott och vingård, vandrar en kortare tur bland vinrankor och gröna kullar och besöker den vita tryffelns medeltida hemstad Alba. Vi får också uppleva Turin, staden är idag mest känd för biltillverkaren Fiat, fotbollslaget Juventus, Kristi svepduk och sitt värdskap för 2006 års olympiska vinterspel. Någon överraskning utöver angivet program kommer också att serveras!

Reseledare Ulla Sjöström

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.595 € 
från Helsingfors 1.505 € 
Enkelrumstillägg 240 €

I priset ingår
+ Finnairs reguljärflyg och
flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 6 frukost, 6 middag
+ Guidat besök på Isola Bella
+ 2 ggr vinprovning
+ Besök i klostret Sacra di San Michele
+ Besök i Turin
+ Reseledare Ulla Sjöströms tjänster
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss

I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd

Förbehåll för ändringar i programmet och dess
ordningsföljd.