Kimitoön med Bengtskär


6.7.2020 - 8.7.2020


måndag - onsdag


3 dagar

Kimitoön med Bengtskär


6.7.2020 - 8.7.2020


måndag - onsdag


3 dagar

Sommarresa till Åbolands skärgård, två nätter på Kasnäs hotell

Dag 1
Österbotten-Kasnäs

Oravais Trafiks buss samlar upp enligt rutt och tidtabell som meddelas senare. Färden går söderut mot Åboland och Kimitoön. Vi stannar i bruksorten Dalsbruk för att där uppleva och ta del av byns brukshistoria. Därefter styr vi kosan mot Kimitoöns sydspets Kasnäs. Kasnäs erbjuder skärgårdssemester med alla bekvämligheter. Vi bor trivsamt på Kasnäs hotell och intar gemensam middag på Restaurang Kasnäs Paviljong.

Kasnäs hotell
Alla rum är inredda i skärgårdsstil och har dusch, WC, minibar, TV samt terrass. Alla rum är rökfria.
Trådlös internetuppkoppling på hela Kasnäsområdet.
Badhuset
I badhuset finns bl. a. två 25-meters banor för konditionssimmare, kallbad, bubbelbad och bastu. I badhuset erbjuds även tjänster som massage, fysioterapi, frisörstjänster gym och solarium. Observera att badhuset inte tillåter användning av badshorts.

Dag 2
Kimitoön och Bengtskär

I dag blir det en dag i skärgården då vi får uppleva två av skärgårdens finaste sevärdheter. Efter frukost avgår vår båt mot Rosala och Vikingacentrum. Här förflyttar vi oss tusen år tillbaka i tiden, till den mytomspunna vikingatiden. Här får vi bekanta oss med det äkta vikingalivet – Rosala har ju varit en knutpunkt för vikingar. Efter en lätt lunch på Vikingacentret fortsätter vår tur ut till havs. Vid Finska vikens mynning, ligger Nordens högsta fyr, Bengtskärs fyr. Bengtskär har en dramatisk historia och den karga ön gör besöket på ön till en oförglömlig upplevelse. Vi inleder vårt besök på Bengtskär med en kort guidad tur varefter det är fritt att t.ex. bekanta sig med utställningarna, fyrvaktarhemmet, kapellet eller varför inte ta spiraltrappan med sina 252 trappsteg upp till lyktrummet. På ön finns Café samt souvenirshop. Retur till Kasnäs och gemensam middag på hotellet.

(OBS! Väderreservation, några gånger per sommar går det på grund av vind inte att ta iland på Bengtskär, då är kryssningens destination Örö kustfort. Se *för info om Örö)

*Örö kustfort visar upp vårt kustförsvars historia, från den ryska tsarens tid till våra dagar. Ända till 2014 rådde landstigningsförbud på Örö, 2015 övergick Örö från försvarsmakten till Forststyrelsen och är en del av Skärgårdshavets nationalpark. I dag kan besökare på ön ta del av öns välbevarade kasernområden, de tunga 12-tums Obuhov-kanonerna samt försvarsanläggningar och befästningar från olika tider. Under tiden Hangö udd var utarrenderad till Sovjetunionen utgjorde Örö en del av Hangöfronten. Vid slaget om Bengtskär 1941 gav Örö understödseld till ön och de omkringliggande havsområdena.

Dag 3
Kasnäs-Österbotten

I dag startar vi efter frukost färden hemåt. Vi gör ett kort besök vid Amos Andersson sommarresidens Söderlångvik. Söderlångviks historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och nämndes första gången redan 1511. 1927 köpte Hufvudstadsbladets chefredaktör Amos Anderson gården. I dag ägs Söderlångvik gård av Föreningen Konstsamfundet r.f. Gårdens verksamhet består av bl.a. äppelträdgårdar samt olika evenemang. Karaktärsbyggnaden fungerar som ett konst- och personmuseum. Detta renoveras dessvärre som bäst.
Efter besöket styr bussen mot Österbotten med lunchpaus längs vägen.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 530 €
Enkelrumstillägg: 140 €

I priset ingårI priset ingår
+ Logi i dubbelrum
+ Inträde till badavdelningen i Kasnäs
+ 2 frukost, 1 lunch, 2 middag
+ Guidad dagsutflykt med båt till Rosala och Bengtskär
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Ev. extra inträden
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Se över ditt försäkringsskydd