Herrgårdssemester i Estland


19.7.2021 - 22.7.2021


måndag - torsdag


4 dagar

Herrgårdssemester i Estland


19.7.2021 - 22.7.2021


måndag - torsdag


4 dagar

Tre nätter på Vihula Manor Country Club & Spa

I den grönskande naturen vid glittrande sjöar ligger de som smycken vid de vackraste lägen som finns att tillgå, de historiska byggnader som byggts av adeln. Här boddes det kungligt och det kan även du göra på allt fler av dem. Vi pratar om Estlands unika skatt av slott och herrgårdar! 
Vi får gå tillbaka till 1200-talet för att hitta början på historien om de mer än tusen herrgårdar som finns utspridda över Estland. Sammantaget pratar vi om de skandinaviska kungar samt den ryska och tyska överklassen som har byggt en rik blandning av historiska landmärken i form av herrgårdar i en unikt varierande stil alltifrån medeltida till hanseatisk arkitektur. Men vi ska nog ändå inte betrakta herrgårdarna som slott även om de största har boytor upp till 1700 kvadratmeter vilket i slottssammanhang inte är så stort. Det betyder dock inte att herrgårdarna är mindre imponerande.

Vihula herrgård ligger i en charmant miljö från 1500-talet. Gården består av två huvudbyggnader, 25 övriga byggnader och ett parkområde på 50 hektar. Gården ligger bredvid Lahemaas nationalpark i Nordestland. Resan från Tallinn tar ca en timme.
Denna eleganta herrgård erbjuder fullkomlig vila från stadslivets jäkt. Vihula herrgård erbjuder lyxig avkoppling i eko-SPA och romantik i olika historiska herrgårdsbyggnader, alla med sin unika och makalösa charm. På Vihula herrgård finns ett flertal möjligheter till att njuta av lugnet såväl på herrgårdens marker som i Lahemaa Nationalparks vackra natur: du kan cykla, spela minigolf eller paddla med båten på ån Mustoja.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 575 €
från Helsingfors: 560 €
Enkelrumstillägg: 135 €

I priset ingår
+ Färjbiljetter H:fors-Tallinn t/r
+ Logi i dubbelrum på Vihula herrgård
+ 3 frukost, 1 lunch, 2 middag
+ Guidad rundtur på Vihula herrgård och Vodka museum
+ Rundtur i Narva och Sillamäe
+ Inträde till Hermann tornet i Narva och Sillamäe museum
+ Bussresan i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Övriga måltider
- Dagsutlykt till Rakvere och Palmse herrgård +45€
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU identitetskort
   behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd

Reseledare i Estland,

Lia Vahemets