Estland - Lökvägen


29.8.2022 - 2.9.2022


måndag - fredag


5 dagar

Estland - Lökvägen


29.8.2022 - 2.9.2022


måndag - fredag


5 dagar

med viljandi, Tartu och narva

Lökvägen, som lokalbefolkningen kallar ett område där ett antal etniska grupper och kulturer samsas. I Alatskivi herrgård, som är den vackraste nygotiska byggnaden i Baltikum, flätas historian om den balt-tyska adeln och livet för dess tjänare samman. 

Peipusjön, som bildar gräns mellan Estland och Ryssland, är Europas till storleken fjärde största insjö där 44% hör till Estland och 56% till Ryssland. Här finns goda lökpiroger och fiskrätter, samt Estlands längsta bygata som är 7 km lång. Området vid Peipus är en boplats för gammaltroende, en traditionell religiös minoritet, som anses vara hårt arbetande och skickliga fiskare och byggare samt duktiga på att odla lök.

När du kommer till Tartu välkomnas du av en staty med kyssande studenter på stadens torg. Runt torget och i närheten finns museer, kaféer och en vacker park som klättrar uppför en kulle.När du kommer till Tartu välkomnas du av en staty med kyssande studenter på stadens torg. Runt torget och i närheten finns museer, kaféer och en vacker park som klättrar uppför en kulle. Visste du att Tartu är den äldsta staden i de baltiska staterna? 

Narva, Estlands östligaste stad med Estlands bäst välbevarade slott (fästningen Hermann), har utsikt över en stor, slingrande flod, som utgör gränsen mellan Estland och Ryssland. Narva är en blandning och integration av estnisk och rysk kultur. Den första spa-anläggningen i Narva-Jõesuu invigdes på 1800-talet, som var början till en fin och väletablerad tradition.

 

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 595 €
från Helsingfors: 580 €
Enkelrumstillägg: 165 €

I priset ingår
+ Färjbiljetter H:fors-Tallinn t/r
+ Logi i dubbelrum
+ 4 frukost, 1 lunch, 2 middag
+ Rundtur i Viljandi, Narva och Sillamäe
+ Besök på Estlands nationalmuseum,
Kostja lökgård, Alatskivi slott
samt Pühtitsa kloster
+ Bussresan i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Övriga måltider
- Reseförsäkring

Reseledare i Estland,
Lia Vahemets

Bra att veta
* Giltigt pass eller EU identitetskort
   behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd