Dagsresa till Satakunta


15.9.2021 - 15.9.2021


onsdag - onsdag


1 dag

Dagsresa till Satakunta


15.9.2021 - 15.9.2021


onsdag - onsdag


1 dag

Alvar Aaltos Villa Mairea och Räfsö 

VILLA MAIREA
Alvar och Aino Aalto designade Villa Mairea, som slutfördes i augusti 1939 i Noormarkku Ruukki-området, som hem för sina vänner Maire och Harry Gullichsen. Harry Gullichsen var VD för A.Ahlström Oy vid den tiden. Maire Gullichsen var en konstupphängare och samlare vars utländska konstsamling visas på Villa Mairea. Byggnaden rymmer Mairea fundation, grundad av Maire Gullichsen, som presenterar byggnaden för allmänheten och tar hand om de samlingar den äger.

RÄFSÖ
På 1700-talet framlade prof. Israel Nesselius planer att göra Räfsö till Finlands huvudstad. Han föreslog en sammanhängande vattenled från de stora insjöar-na Saimen och Päijänne längs Kumo älv till Bottniska viken. Som en del av projektet skulle Räfsö byggas ut till storhamn och huvudstad. Nesselius stor-slagna planer ledde dock aldrig till några åtgärder.
Räfsö har sin egen karaktär av vänlig och inbjudande småstad med stor-slagna havsvyer och många intressanta detaljer. Mångfasetterade trähus och en grönskande hamnpark bildar en målerisk helhet. Gatunamnen förtäljer om sjöfartens betydelse för Räfsö. 

 

Resan arrangeras även andra dagar åt grupper på minst 10 personer. Ring vårt kontor för mera info 06-3184000 eller e-post info@oravaistrafik.fi

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris
129 € / person

Resan betalas med kort i bussen.
Vi tar emot bank- och
kreditkort (Visa och Mastercard).

I priset ingår
+ Bussresan i bekväm turistbuss
+ Besök på Villa Mairea
+ Kaffe med dopp
+ Lunch på Räfsö
+ Guidning på Villa Mairea (på finska) och Räfsö

Vid avbokning efter 48 timmar innan avresan debiteras 70 € /person.

Minimi antal 16 personer.
Begränsat antal platser för vi säljer maximalt 75% av bussens sittplatser.