Åland - Postvägen


25.8.2020 - 27.8.2020


tisdag - torsdag


3 dagar

Åland - Postvägen


25.8.2020 - 27.8.2020


tisdag - torsdag


3 dagar

postvägen från gustavs, hemresa med Viking Grace till åbo. Göran sundqvist guide på Åland!

Dag 1
Hemorten – Brändö
Oravais Trafiks buss samlar upp på morgonen från Karleby i norr, via Jakobstad och söderut längs kusten. Noggrann rutt och tidtabell i infobrevet inför resan. Vi reser först till skärgårdsstaden Nystad, som trots sitt namn grundades redan 1617, vi har tid att bekanta oss med staden på egen hand. Vi fortsätter resan längs Velhovesi ringväg, med sina små broar mellan holmarna, kommer vi mitt ut i den vackraste skärgården. Från Gustavs tar vi skärgårdsfärjan kl. 16:35 till Brändö dit vi anländer kl. 17:15. På Brändö gör vi en kort rundtur med bussen innan vi anländer till skärgårdshotellet Gullvivan. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2
Brändö - Mariehamn
Tidig frukost på hotellet innan vi tar skärgårdsfärjan från Torsholma kl. 08:05. Vi anländer till Hummelvik på Vårdö kl. 10.30. Under dagen guidar en lokalguide oss runt på Åland, vi besöker Kastelholms slotts välbevarade slottsruin med en spännande historia i stenväggarna och njuter av en sopplunch i Smakbyn där vi även får prova på den traditionella Ålandspannkakan. Smakbyn drivs av kändiskocken Michael Björklund som också är nybliven vinnare av Robinson i Sveriges TV4.
I Mariehamn bor vi centralt på Pommern hotellet. På kvällen kan man passa på att njuta av Mariehamn.

Dag 3
Mariehamn - Hemorten
Frukost på hotellet, vi checkar ut och kör till Amalias Limonadfabrik där det tillverkas åländsk lemonad gjord på inhemska och åländska bär och frukter utan tillsatser. Där blir det fabriksguidning och lemonadprovning. Sedan fortsätter vi mot Fiskdelikatessen Västerro, en gård på Herrön i Lemland där ägarna Anders och Maria har byggt upp en gårdsverksamhet med fokus på fiske. Anders är fiskare och de förädlar och tar tillvara fisken så långt det går, här erbjuds fiskskinn, fenor mm i olika former. Det blir ett gårdsbesök där det serveras smakprover från gårdens rökeri.
Viking Grace avgår kl. 14.25 från Mariehamn. Gemensam middag ombord. Shopping och en härlig sjöresa fyller tiden till kl. 19.50, då vi ankommer Åbo. Nu återstår endast hemresan.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten: 475 €/person
Enkelrumstillägg: 140 €

I priset ingår
+ Logi i dubbelrum
+ 2 frukost, 1 lunch, 2 middag
+ Guidning på Åland
+ Båtresorna till Åland
+ Inträde till Kastelholms slott
+ Besök på Amalias Limonadfabrik
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Måltidsdrycker
- Ev. extra inträden
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Se över ditt försäkringsskydd

Minimi antal 16 personer.
Begränsat antal platser för vi säljer maximalt hälften av bussens sittplatser.
Varannan bänkrad i bussen reserverad för er komfort och säkerhet.