Res säkert

Boka tryggt och res säkert med oss!
Vi följer myndigheternas alla restriktioner och rekommendationer gällande resande. Ni behöver inte betala någonting förrän vi vet att resan kan genomföras (inte ens förhandsbetalningen). Vi följer lagen om resepaket vilket betyder att ni som konsument har ett stort skydd när ni bokar hela resepaketet via oss.

När vi vet att en resa kan förverkligas betalas den vanligtvis i två rater, en förhandsbetalning på 100-500€ /person och slutbetalning ca två veckor innan avresa.

OT 9 ext

Gott om plats i bussen och på fartygen i höst
Begränsat antal platser för vi säljer maximalt 75% av bussens sittplatser (gäller våra resor på hemsidan). Detsamma gäller ombord på Tallink Siljas fartyg. 

Reseförsäkring
Reseförsäkring ingår inte i vara resor. Vi rekommenderar att ni tecknar en reseförsäkring som skyddar vid olycksfall eller plötslig sjukdom under resan och att försäkringen också täcker kostnader som uppstår vid annullering av resa pga. sjukdom. Kontrollera reseförsäkringsvillkoren med ert försäkringsbolag.

Hur ska du gå till väga när du kommer hem?
• om du har fått en hel vaccinationsserie, kan du resa fritt
• om du har varit insjuknad i coronavirus inom 6 månader före resan, kan du resa fritt
• om du är född år 2006 eller senare, kan du resa fritt
• om du har fått ett coronavaccin eller du har med dig ett negativt coronatestresultat, ta ett coronatest inom 72–120 timmar efter resan, även om du är symptomfri. Boka ett kostnadsfritt test via Finentry.
• om villkoren ovan inte uppfylls, ska du ta ett coronatest genast i terminalen eller på din hemort inom 24 timmar efter att du anlänt till landet samt på nytt inom 72–120 timmar efter resan. Boka kostnadsfria test via Finentry
• om du återvänder från Åland eller om du åker på en kryssning utan möjlighet att stiga i land, kan du återvända utan restriktioner och du behöver inte fylla i dina uppgifter via Finentry.

PCR-coronavirustest
Vid köp av flyg- eller båtresa från Oravais Trafik eller Wasa Tours kan du nu få ett förmånligt coronavirustest. Med rabattkoden som fås i samband med bokad och betalad resa är priset för ett PCR-coronavirustest och engelskspråkigt intyg endast 99 euro. Testet görs av vår samarbetspartner PR2You (i t.ex. Ylistaro och Helsingfors-Vanda) och ingen remiss från läkare behövs. Erbjudandet gäller tillsvidare.

#ansvarsfulltresande