Med buss från Palma till Barcelona och Alicante


23.10.2017 - 1.11.2017


måndag - onsdag


10 dagar

Med buss från Palma till Barcelona och Alicante


23.10.2017 - 1.11.2017


måndag - onsdag


10 dagar

Soldyrkarnas Mallorca, Gaudís Barcelona och det för många bekanta Alicante på samma resa.

Dag 1
Helsingfors – Mallorca
Anslutning till Helsingfors från Österbotten dagen innan, övernattning på hotell nära flygplatsen.
Norwegians flyg till Palma de Mallorca avgår kl. 08.00. Vid ankomst till Palma möter vår buss, efter ett kort besök i Palmas gamla stadskärna fortsätter vi till Santa Ponsa där vi checkar in på hotell för två nätter.

Dag 2
Mallorca
Frukost och middag på hotellet. I övrigt får man själv bestämma sitt program denna dag, reseledaren hjälper gärna till med tips och erfarenheter. Vårt fyrstjärniga hotell ligger ett stenkast från den långa sandstranden och shoppingstråken.
I Santa Ponsa hittar man bland annat en marina och ett stort utbud av restauranger och barer. Omgivningarna är kuperade, med grönklädda berg och kullar. I nordväst reser sig den höga bergskedjan Serra de Tramuntana, som sträcker sig ända upp till halvön Formentor på norra Mallorca.

Dag 3
Mallorca – Barcelona
Balearias fartyg avgår från Palma till Barcelona kl. 12.30. Vi tar bussen med och når det spanska fastlandet kl. 19.30. Logi för två nätter på hotell i Barcelona.

Dag 4
Barcelona
Den sprudlande storstaden som har allt – hav, folkliv, historia och spännande arkitektur. Barcelona är Spaniens näst största stad samt den mest industrialiserade. Den speciella, moderna arkitekturen är Barcelonas fingeravtryck. Stadens egen arkitekt Antoni Gaudí ligger bakom flera av de flitigast besökta verken, såsom den sagolika katedralen Sagrada Familia.
Idag blir det en rundtur i Barcelona tillsammans med en lokalguide. Vi ser stadens viktigaste sevärdheter och har därefter egen tid för shopping och vila. Middag på hotellet.

Dag 5
Barcelona – Alicante
Efter frukosten tar vi farväl av Barcelona. Vi unnar också oss ett besök i en Cavakällare, då vi en gång befinner oss i Cavans hemtrakter, innan vi fortsätter söderut längs medelhavsmotorvägen. Vi passerar Valencia innan vi anländer till dagens mål Alicante.

Dag 6-8
Alicante
Alicante ligger precis vid Medelhavet längs den kända kustremsan Costa Blanca. Staden är störst inom Alicanteprovinsen och dessutom ”huvudstad”, vilket innebär att du här hittar allt du förväntar dig av en större stad vid havet – ljuvliga stränder, fantastisk mat, shopping och härliga promenader.
Området har ett optimalt klimat där det sällan blir kallt utan håller sig på en skaplig och behaglig temperatur även under vinterhalvåret. Sommartid är antalet soltimmar många och närheten till det svalkande havet är bara en av stadens alla fördelar.
Alicante erbjuder sina besökare allt från historiska monument som slott, palats och fästningar till välbesökta museum och gallerier. Alla stadens stränder bjuder in till sol och bad. Här hittar man både större och livliga stränder liksom mer avlägsna stränder för den som önskar lite mer lugn och ro.

Dag 9
Alicante - Hemorten
Busstransfer till Alicantes flygplats. SAS reguljärflyg till Stockholm avgår kl. 11.05, ankomst kl. 15.05. Anslutningsflyg till Helsingfors och Vasa.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.390 € / person
från Helsingfors 1.320 € / person 
Enkelrumstillägg 240 €


I priset ingår
+ Norwegians / SAS reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 7 frukost, 7 middag
+ Båtbiljett Palma-Barcelona
+ Lokalguide i Barcelona
+ Cavaprovning i Barcelona
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster


I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden


Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
  behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd