Mamma Mia


5.5.2018 - 6.5.2018


lördag - söndag


2 dagar

Mamma Mia


5.5.2018 - 6.5.2018


lördag - söndag


2 dagar

På Helsingfors Mässcentrum, Amfiteatern

Musikalen MAMMA MIA! bygger på ABBA:s musik. Det är inte en musikal om ABBA men väl en musikal med 22 av ABBA:s klassiska hitlåtar.
Över 60 miljoner människor världen över har blivit förälskade i karaktärerna, berättelsen och musiken. Manusförfattare Catherine Johnsons glada, roliga historia utspelar sig på en grekisk ö. Donna, en fyrtioårig ensamstående mamma skall snart gifta bort sin dotter Sofie. Sofie, som inte vet vem som är hennes pappa, läser sin mammas dagbok och förstår att det finns tre möjliga pappor. I hemlighet bjuder hon in dem till sitt bröllop. En av dem är hennes pappa, men vem?
De magiska berättelserna som återfinns i ABBAs tidlösa sånger driver denna förtjusande historia om kärlek, glädje och vänskap framåt, och varje kväll i salongen får publiken sitt livs upplevelse.
Med fler spelade produktioner internationellt än någon annan musikal, är MAMMA MIA en fantastisk succé!
Nu har turen kommit till Helsingfors Mässcentrums nya Amfiteater för den första produktionen av MAMMA MIA på finska.
I rollerna: Laura Voutilainen, Tomi Metsäketo, Nina Tapio och det unga löftet Petra Pääkkänen m.fl.

Det var en varm sommarkväll någon gång i mitten av 90-talet. Jag promenerade med min fru Lena och två av mina döttrar, Emma och Anna, genom Londons teaterdistrikt, West End. Plötsligt greps jag av nostalgi. Jag tänkte på de år då CHESS spelades här och sa: ”Jag skulle vilja ha en show här igen, bara en liten, som man kunde titta till ibland och säga hej till ensemblen.” Vi såg Grease den kvällen, flickorna hade uttryckt sitt önskemål om det. Det var en ganska trött version, men rolig och framför allt med en massa hitlåtar. Jag tänkte vidare på saken.
Producenten Judy Craymer, som Benny och jag hade samarbetat med under CHESS-tiden, hade sedan en lång tid tillbaka haft en idé om att göra en musikal, baserad på ABBA-låtar. Hon presenterade mig en kort tid senare för en kvinnlig dramatiker från Bristol, Catherine Johnson. Judy tyckte att hon skulle vara rätt person att skriva boken (manuskriptet) till en sådan musikal. Catherine var kvick, spirituell, rolig, intelligent och vass. Efter en kort stund insåg jag att Judy hade rätt. Och polletten trillade ner – en liten show i West End – en glad, rolig musikal byggd på en massa hitlåtar.
Så satte det hela fart. Jag såg det som en utmaning och ett experiment. Gick det överhuvudtaget att skapa en historia runt ett antal existerande sånger. Paula Vesala har översatt musikalen till finska.

Björn Ulvaeus

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
Från Österbotten 195 € / person
Enkelrumstillägg: 45 €


I priset ingår
+ Musikalbiljett (C-kategori) till
   Mamma Mia!
+ Logi i dubbelrum på
   Scandic Simonkenttä i Helsingfors
+ 1 frukost
+ Bussresan i bekväm turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Övriga måltider
- Resenärsförsäkring