Barcelona – Franska Rivieran


10.4.2018 - 17.4.2018


tisdag - tisdag


8 dagar

Barcelona – Franska Rivieran


10.4.2018 - 17.4.2018


tisdag - tisdag


8 dagar

Kom med på en minnesvärd resa längs Medelhavets strand!

Barcelona är storstaden som har allt – hav, folkliv, historia och spännande arkitektur. Katalonien och Sydfrankrike är, förutom Europas äldsta och populäraste turistmål, den plats på vår kontinent, där man har kunnat påvisa de tidigaste spåren av människor i den form som vi lever i idag.
Andorra är ett litet furstendöme mellan Spanien och Frankrike som för bara några decennier sedan levde isolerat men som nu tack vare förmånliga skattevillkor lockar tiotusentals turister årligen.
Europas första turister kom till Franska Rivieran för 20000 år sedan, antagligen delvis av samma orsak som dagens resenärer. Man flydde undan istiden och det kalla klimatet i norr för att njuta av det varma Medelhavet och den milda luften i söder.  

Dag 1
Hemorten – Barcelona
Finnairs reguljärflyg avgår från Vasa kl. 14.35, vidare med Finnairs reguljärflyg från Helsingfors kl. 17.25. Ankomst till Barcelona kl. 20.25 efter fyra timmars flygning. Oravais Trafiks buss möter oss på flygplatsen och tar oss till vårt hotell, där vi checkar in och äter en lätt kvällsbit.


Dag 2
Barcelona
Barcelona är Spaniens näst största stad samt den mest industrialiserade. Den exeptionella, moderna arkitekturen är en av Barcelonas starkaste sidor. Stadens egen arkitekt Antoni Gaudí ligger bakom flera av de flitigast besökta verken, såsom den sagolika kyrkan la Sagrada Familia.
Idag blir det rundtur i Barcelona tillsammans med en lokalguide. Vi ser stadens viktigaste sevärdheter och har tid att bekanta oss med stadens shoppingmöjligheter på egen hand.


Dag 3
Barcelona – Andorra
Efter frukosten tar vi farväl av Barcelona. Vi unnar också oss ett besök i en Cavakällare nu då vi en gång befinner oss i Cavans hemtrakter.
Längst upp i bergskedjan Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger det lilla landet Andorra. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 70 000 invånare. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden Andorra la Vella förvandlats till en modern stad med stora köpcenter. Middag och logi på hotell i Andorra.


Dag 4
Andorra – Franska Rivieran
I dag går färden från Andorra till Franska Rivieran. Vi passerar orter som Perpignan, där man kan observera att trakten är tvåspråkig eftersom gatuskyltarna är både på katalanska och franska. Vidare in i det vilda Camargue – ett landskap mest känt för sina hästar och viner – innan vi kommer in i Provence. Arles med minnen från romartiden och Aix-en-Provence passeras innan vi fortsätter mot Azurkusten till trakterna av Nizza, Cannes och Antibes. Här skall vi bo på hotell i tre nätter.


Dag 5-7
Franska Rivieran
Att vistas på Franska Rivieran i april är förhållandevis lugnt. Sommarens turistström har ännu inte startat och den som har lust att ta ett dopp i Medelhavets vågor, kan göra detta utan att trängas alltför mycket. För en nordbo är vattnet redan tillräckligt varmt.

Nizza, Rivierans huvudstad, är ett måste då man besöker Rivieran. Promenade de Anglais är den breda strandpromenaden som välver sig i bukten. Place Massena är naturlig centralpark med en fontän som också bör ses i kvällsbelysning. Nära Place Massena finns de moderna gågatorna med affärer och restauranger. Uteserveringar finns överallt och rekommenderas som såväl dags- som kvällsnöje.

I Cannes kan vi promenera längs Boulevard de la Croisette och se Palais des Festivals, där guldpalmen delas ut till förtjänta skådespelare varje år i maj.

En dag gör vi en utflykt uppe i bergen, där hittar vi konstnärsstaden St. Paul de Vance, underbart vackert belägen på toppen av en kulle och i världens parfymhuvudstad Grasse får vi bekanta oss med ädla dofter och kan inhandla parfym, tvål m.m. till förmånliga priser. Konsten att göra parfym har sina rötter i denna lilla bergsby.


Dag 8
Franska Rivieran – Hemorten
Frukost på hotellet innan vi åker till Nizzas flygplats. Härifrån avgår Finnairs reguljärflyg kl. 11.20, ankomst till Helsingfors kl. 15.35. Anslutningsflyg till Vasa kl. 16.20.

Boka resan redan idag

Ring till vårt kontor (06) 318 4000 eller genom att klicka länken nedan

Boka resa

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.630 € / person
från Helsingfors 1.540 € / person 
Enkelrumstillägg 290 €


I priset ingår
+ Finnairs reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 7 frukost, 7 middag
+ Lokalguider i Barcelona, Franska Rivieran
   och Monaco
+ Cavaprovning i Barcelona
+ Vinprovning och besök på vingård
+ Bussresa i luftkonditionerad
   turistbuss
+ Reseledarens tjänster


I priset ingår inte
- Reseförsäkring
- Måltidsdrycker
- Ev. övriga inträden


Bra att veta
* Giltigt pass eller EU-identitetskort
  behövs
* Valuta under resan är EURO
* Se över ditt försäkringsskydd

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.