Andalusien - rundresa i Spaniens själ-fråga om tilläggsplatser


31.10.2017 - 10.11.2017


tisdag - fredag


11 dagar

Andalusien - rundresa i Spaniens själ-fråga om tilläggsplatser


31.10.2017 - 10.11.2017


tisdag - fredag


11 dagar

- med fyra dagar i välkända Almuñécar!

Andalusien är Spaniens hjärta. Ingen annanstans i landet hittar vi en så spännande historia och levande själ som här. Kulturen är präglad under många tusen år av olika folkslag som fenicier, greker, romare, morer, zigenare, som alla varit med och påverkat den färgrika sydspanska kulturen.
På denna resa upplever vi engelska kronkolonin Gibraltar med sina apor och grottor, städerna Jerez de la Frontera, Sevilla, Cordoba och Ronda som alla bjuder oss på unika upplevelser och sevärdheter.

Dag 1
Hemorten - Ronda
SAS reguljärflyg från Vasa kl. 6.15 / Helsingfors kl. 6.25, vidare från Arlanda kl. 7.15. Ankomst till Malaga kl. 11.35. Här möter bussen och rundresan i Andalusien kan börja. Ronda är en av Spaniens äldsta städer, det kanske mest kännetecknande är den 120 meter djupa ravinen El Tajo som delar staden. Gemensam middag. Ca 100 km.

Dag 2
Ronda – Jerez de la Frontera
Vi inleder dagen med ett par timmars bussresa till Gibraltar. Från centrum nere i staden åker vi med minibussar upp på klippan där vi besöker droppstensgrottan, hälsar på aporna och tar en kort promenad i de många militära tunnlarna som är utgrävda i klippan. Vid klart väder har vi en vidunderlig utsikt mot Afrika och in över Spanien. Vi får någon timme egen tid nere i centrum av staden Gibraltar. Här kan man köpa tullfria varor till fördelaktiga priser. Resan fortsätter med vår buss norrut längs Atlantkusten förbi Cadiz till Jerez de la Frontera där vi bor fint i stadens centrum, middag på hotellet. Ca 280 km.

Dag 3
Jerez de la Frontera - Sevilla
Jerez, Cadizprovinsens största stad och framförallt känd för sin tillverkning av sherry men också för ridhästar och flamenco. Vi inleder dagen med att besöka ett stuteri och får uppleva den ädla konsten med dansande hästar och hur de tränas. Senare, på Sandemans sherrybodega, vandrar vi runt bland sherryfaten och får samtidigt en inblick i framställning av högklassig sherry.
Resan fortsätter norrut genom bördiga odlingsområden till Sevilla, som är Andalusiens största stad. Staden har 700.000 invånare och är enligt statistiken Spaniens varmaste stad. Logi för två nätter samt middag.
Ca 90 km.

Dag 4
Sevilla
Dagen tillägnas Sevilla, vi ska naturligtvis besöka katedralen, som är tredje störst i världen efter Peterskyrkan i Rom och St. Pauls katedral i London. Vidare ska vi ta en titt på Maestranza de Cabellaria, stadens berömda tjurfäktningsarena. Självklart besöker vi Maria Luisa-parken och den förnäma Plaza España, som var centrum under den stora världsutställningen 1929, Sevilla stod även som värd för världsutställningen 1992.

Dag 5
Sevilla - Almuñécar
Vi fortsätter vår resa, färden går längs Guadalquivirfloden genom bördiga jordbruksbygder, där man odlar spannmål, oliver och bomull och vi når så småningom morernas gamla huvudstad Córdoba. Córdoba är en av de äldsta städerna på iberiska halvön och idag en fascinerande blandning av judisk, morisk och kristna traditioner. I över 300 år fram till 1100-talet var Córdoba morernas spanska huvudstad och en av de mest betydande städerna i västra Europa. Som ett minne från den tiden står den världsberömda moskén Mezquita, där vi i kyrkorummet ser en skog av 850 pelare i marmor, granit och jaspis. Mitt inne i moskén bland alla pelarna finns en kristen kyrka, en märklig upplevelse.
Under ledning av en guide vandrar vi runt i moskén. Därefter besöker vi de smala gränderna i de judiska kvarteren. Här känns det som tiden stått stilla sedan 900-talet. Här är också den enda synagogan som finns kvar i Spanien utanför Toledo. Efter lite tid på egen hand fortsätter vi med bussen mot resans mål, Almuñécar. Vi skymtar medelhavet och anländer lagom till middag. Incheckning på hotell för resten av resan.

Dag 6-10
Almuñécar
Under fem hela dagar har vi möjlighet att njuta av tillvaron och själva bestämma vårt program. Utflykter med mera arrangeras så gott som varje dag.

Utflykter
Vi erbjuder utflykter så gott som varje dag. Det finns cirka 20 olika utflyktsmål som till exempel Granada med sitt fantastiska palats Alhambra, Malaga med Picasso museet och shopping, Nerja med Europas balkong och droppstensgrottorna, Gibraltar med apor och skattefria inköp, Ronda med tjurfäktningsarenan och sina spektakulära klippavsatser, besök på fruktgård med frukttapas och mycket mer.

Dag 11
Almuñécar - Hemorten
Finnairs reguljärflyg från Malaga avgår kl. 10.30, ankomst till Helsingfors kl. 16.00. Vidare till Vasa kl. 18.10.

Resan är fullbokad

Resans pris vuxen EUR
från Österbotten 1.560 €
från Helsingfors 1.470 €
Enkelrumstillägg 300 €


I priset ingår
+ SAS reguljärflyg och flygskatter
+ Logi i dubbelrum
+ 10 frukost, 10 middag
+ Lokala minibussar upp till Gibraltar klippan med inträde till droppstensgrottan
+ Hästuppvisning och sherryprovsmakning i Jerez de la Frontera
+ Inträde till moskén Mezquita
+ Inträde till katedralen i Sevilla
+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
+ Reseledarens tjänster

I priset ingår inte
- Frivilliga utflykter
- Måltidsdrycker
- Reseförsäkring

Bra att veta
* Giltigt pass behövs
* Se över ditt försäkringsskydd
* Valuta under hela resan är EURO